Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Προσοχή στα email του Αγίου Βαλεντίνου!

Έφτασε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Google δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το email για να στέλνουν ερωτικά γράμματα.
Ταυτόχρονα, το FBI προειδοποίησε την Τρίτη ότι διάφοροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το email για να στέλνουν ψεύτικα ερωτικά γράμματα. «Η έρευνα δείχνει ότι το email είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των προσωπικών σχέσεων και οι νεότεροι το χρησιμοποιούν για τα πάντα, από το να στέλνουν ερωτικά γράμματα μέχρι και για να τελειώνουν σχέσεις», αναφέρει ο Jen Grant της Google, στο συγκεκριμένο blog post.
Όμως το FBI προειδοποιεί: «Αν λάβατε αναπάντεχα μία ερωτική ηλεκτρονική κάρτα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να είστε προσεκτικοί. Μπορεί να μην είναι από μία ή έναν κρυφό θαυμαστή σας αλλά μπορεί να περιέχει τον ιό Storm Worm».
Η εταιρία κατασκευής λογισμικού ασφαλείας Trend Micro έβγαλε μία παρόμοια προειδοποίηση τη Δευτέρα. «Όπως ήδη προβλέψαμε τον προηγούμενο μήνα, ο Storm στέλνει τα ερωτικά του χαιρετίσματα αυτή την εβδομάδα».
Όλο και περισσότερα κακόβουλα email έρχονται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με την εταιρία Sophos, η Ρωσία έχει ξεπεράσει την κίνα και έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη πίσω από την Αμερική στην αποστολή spam emails.
Η Ρωσία και η Αμερική είναι υπεύθυνοι για το ένα τρίτο των άχρηστων email, μολύνοντας την κίνηση των email με κακόβουλα μηνύματα.
Περισσότερα
Πηγή: digitalnews.gr - Δημοσιεύτηκε από τον Openmind
Την είδηση αυτή την βρήκα στο inout.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: