Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Σήμερα ο Ολυμπιακός γίνεται 83 χρονών

Αντιγράφω από το olympiacos.org

10 Μαρτίου 1925 - 10 Μαρτίου 2008. 83 χρόνια ένδοξης ιστορίας κλείνει σήμερα ο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους σε όλα τα σπορ, με τους χιλιάδες αθλητές, με τους Ολυμπιονίκες και τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και με την έντονη κοινωνική του διάσταση και δραστηριότητα, είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγαλύτερος Αθλητικός Οργανισμός της χώρας μας. Ήταν τότε, πριν από 83 χρόνια σαν σήμερα, που ο Μιχάλης Μανούσκος αναφώνησε το όνομα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και ο Νότης Καμπέρος το συμπλήρωσε σε «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Η ίδρυση

10 Μαρτίου 1925. Η συνάντηση των μελών του «Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου» και του «Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς» στην «Ταβέρνα του Μοίρα» αποφάσισε τη διάλυση των δύο σωματείων έμελλε να αποδειχθεί ιστορική αφού εκείνη τη βραδιά αποφασίστηκε η ίδρυση του συλλόγου που έγινε ο Θρύλος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Ελληνικού Αθλητισμού γενικότερα.

Ο αεροπόρος Νότης Καμπέρος πρότεινε το όνομα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και ο Μιχάλης Μανούσκος το ολοκλήρωσε σε «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Κόκκινο και λευκό ορίστηκα τα χρώματα. Κόκκινο για το πάθος, λευκό για την αγνότητα. Και σήμα του ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος- ο πάντα πρωταθλητής.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθως Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς

Πρώτος Πρόεδρος του Ολυμπιακού υπήρξε ο Μιχάλης Μανούσκος με αντιπρόεδρο τον Νότη Καμπέρο.

Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: