Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Mέτρα πόσοι αστυνομικοί θα φυλάνε τους πολιτικούς μας

της Βασιλικής Κόκκαλη (www.protothema.gr)

Την ώρα που οι αντιδράσεις για έλλειψη αστυνόμευσης συνεχώς πληθαίνουν, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθορίζει τον ανώτατο αριθμό των αστυνομικών που θα φρουρούν τα επίσημα πρόσωπα (μέλη της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης, δικαστές κ.ά.). Ειδικότερα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει, κατ’ αρχάς, ότι επί 24ώρου θα φρουρούνται υποχρεωτικά οι κατοικίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών κομμάτων, των υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, όπως επίσης τα κτίρια των υπουργείων και των οργανισμών τους, των κεντρικών γραφείων των κομμάτων, των διπλωματικών αποστολών και των δικαστικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει ότι:

  1. Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διατίθενται 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες.
  2. Για τους αρχηγούς των κομμάτων 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες.
  3. Για υπουργούς, οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.
  4. Για τους αναπληρωτές υπουργούς, έξι αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
  5. Για τους υφυπουργούς, τέσσερις αστυνομικοί και κατ’ εξαίρεση μόνο για τον υφυπουργό Εσωτερικών, πέντε αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
  6. Για τους βουλευτές της Αττικής και τους ευρωβουλευτές, ένας αστυνομικός και για τους βουλευτές των άλλων νομών δύο.
  7. Για τους πρώην πρωθυπουργούς, οκτώ αστυνομικοί.
  8. Για πρώην υπουργούς, δύο αστυνομικοί, έξι μήνες μετά τη λήξη τη θητείας τους.
  9. Για τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους πρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τέσσερις αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
  10. Για τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου, του Εφετείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
  11. Για τους διπλωμάτες, εφόσον συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.
  12. Για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, 15 αστυνομικοί.
  13. Για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέκα αστυνομικοί.

Καμία ασφάλεια δεν προβλέπεται για γενικούς γραμματείς των υπουργείων, με μόνη εξαίρεση τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών για τον οποίο θα διατίθενται δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Για τους γενικούς γραμματείς των υπολοίπων υπουργείων θα διατίθεται ασφάλεια (δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα) μόνο αν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι. Η ασφάλεια του πρωθυπουργού καθορίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων.

Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σχόλιο: Και μετά λέμε γιατί δεν κυκλοφορούν αστυνομικοί στις γειτονιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: